Her bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda, insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi ile “Başka Dilde Aşk” film ekibi arasında yapılan işbirliği, farklılıklarımızla bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerektiği fikrini savunan mesajların yayılmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

19 Aralık 2009 tarihinde “Başka Dilde Aşk” filminin oyuncularından Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy ve Lale Mansur’un konuk olduğu Okan Bayülgen’in Kanal D’de yayınlanan Disko Kralı programında, eğlence programlarında eşine nadir rastlanan bir uygulama gerçekleştirdik. Program, oyuncuların konuk olduğu süre zarfında işaret dili ile işitme engellilere göre de uyarlandı. Bu gelişmenin diğer programlar için emsal teşkil etmesi ve Disko Kralı programında süreklilik arz etmesi temenni ediliyor.

Aynı zamanda, oyuncular Disko Kralı’na çıkarken, Engelleri Kaldır Hareketi’nin farkındalık tişörtlerini yanlarında getirerek tişörtleri masanın üzerinde sergilediler. Bu destek, belki ilk başta küçük bir kıvılcım gibi görünüyor olsa da, EKH’nin daha fazla kişi tarafından duyulması ile toplumda engellilere yönelik oluşturulması amaçlanan ortak bilinçlenmenin artması konusunda bir hayli önemli gelişmelere gebe olabilecek nitelikte.

İki insanin farklılıklarına rağmen aşkları için verdikleri yaşam mücadelesine tanık olduğumuz “Başka Dilde Aşk” filminin oyuncuları, ele aldıkları konu ve konuyu işleyiş biçimleri nedeniyle program boyunca gerek telefon ile bağlanan izleyiciler gerekse de Okan Bayülgen tarafından övgüler topladı.

Engelleri Kaldır Hareketi ile “Başka Dilde Aşk” filminin ekibi arasında varılan işbirliği ile medya ortamlarında başlatılan ve devam etmesi öngörülen farkındalık kampanyaları, “Engelsiz bir Çağdaş Türkiye” idealinin toplumun tüm katmanlarına işlemesi amacına hizmet etmeyi sürdürecek.

Farkındalık t-shirt’lerini aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz.
https://engellerikaldir.com/magaza