Her bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engellerikaldir.com oluşumu, İzmir’deki çalışmalarında Konak Leo Kulübü ile birlikte hareket edecek.

Engelleri Kaldır Ekibinin ilk odak noktasını Türkiye’de engellerden en fazla etkilenen kesim olan engelliler oluşturuyor. Türkiye’deki 8,5 milyon engellinin farkındalığını sağlamak amacıyla 1 Nisan 2009 tarihinde Türkiye genelinde “Bu bir şaka değildir” sloganıyla bir kampanya başlatıldı. Toplumdaki engelsiz kişilerde engelli kişilere yönelik ortak bir bilinç inşa edebilmek için düzenlenen kampanya kamuoyu ve basında büyük yankı buldu.
Engelleri Kaldır Ekibi toplumda baskı unsuru olabilmek adına gerek yasalar gerek yaşam alanlarıyla ilgili düzenleme ve yeniliklerin yapılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu anlamda, İstanbul merkezli oluşum, Türkiye genelinde etkili olabilmek amacıyla diğer illerde de çalışmalarını aynı titizlikle sürdürüyor. Söz konusu iller içinde İzmir ikinci pilot nokta olarak belirlendi. İzmir’de yapılması öngörülen projelere destek veren kuruluşlar arasına Konak Leo Kulübü de katıldı.

Bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan Engelleri Kaldır Ekibi ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlamayı amaç edinmiş Konak Leo Kulübü İzmir’de yoğunlaşacak projelerde birlikte hareket etmeye karar verdi. İnsan hakları ihlallerine karşı Engelleri Kaldır Ekibi ile aynı bakış açısı ve duruşa sahip Konak Leo Kulübü projelerin İzmir ayağında birliğe destek verecek.

16 Mayıs Etkinliğinden Fotoğraflar